Hem / Nyheter / Disney köper Lucasfilm + förbereder inför en ny Star Wars film 2015

Disney köper Lucasfilm + förbereder inför en ny Star Wars film 2015

Disney annonserade i tisdags att dom köper Lucasfilms för 4.05 miljarder USD. Och bara det hade ju varit en otroligt stor grej, men med i affären inkluderades planer för Star Wars: Episode VII som är i ett tidigt skede i utvecklingen och siktar på en release 2015. Walt Disney CEO Bob Iger annonserade också sina aktieägare i ett konferenssamtal att planer även innefattar utgivning av Episode VIII och Episode IX.

“Our longterm plan is to release a new Star Wars feature film every two to three years,”

Han tillägger också att affären kom med extremt detaljerade fakta hur man skulle behandla dom kommande tre filmerna.

“For the past 35 years, one of my greatest pleasures has been to see Star Wars passed from one generation to the next,” sade Star Wars skaparen och Lucasfilm CEO George Lucas i ett uttalande, han sa också: “It’s now time for me to pass Star Wars on to a new generation of filmmakers. I’ve always believed that Star Wars could live beyond me, and I thought it was important to set up the transition during my lifetime.”

Den ganska nyligen utnämnda co-chairman på Lucasfilm kommer att bli studions nya chef och rapportera till Disney Studios chairman Alan Horn. Hon kommer också att vara exekutiv producent på alla dom kommande tre filmerna men där George Lucas kommer att finnas med som kreativ konsult.

Så förutom att det här är en otroligt stor nyhet för alla oss Star Wars nördar så är det också kopplat till tv-serier, med i affären ingår också att inkorporera franschaisen i Disney TV, nöjesparkerna och resten av Disneys områden. Och om det skulle göra att Clone Wars får fortsätta så är ingen gladare än jag.

Med i affären ingick också Industrial Light&Magic och Skywalker Sound.

Slutet på en era eller början på något nytt? Kommentera gärna och säg vad ni tycker

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>