Hem / Nyheter / Play-TV: konkurrensen om kunderna hårdnar
Webb-TV

Play-TV: konkurrensen om kunderna hårdnar

Med Webb-TV kommer man kunna nå TV och film överallt, streamade till mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Idag är det även flera TV apparater som är integrerade med färdiga webb-TV tjänster, typ: Netflix.

Redan nu pågår en strid om vem som ska bli störst inom Webb-TV tjänster i Sverige, med bl.a. Viaplay som är Skandinaviens ledande online-tjänst för tv-program, filmer och sport och TV-4 gruppens båda bolag Cmore och Filmnet. Men utifrån knackar de stora amerikanska bolagen på dörren.

Netflix är ett amerikanskt företag som redan har gått ut med att de satsar på världsherravälde inom webb-tv, de kommer att erbjuda ett brett sortiment av filmer och tv-serier bl.a. från Warner Bros.

Ett annat är bolag är HBO (Home Box Office), som med sina påkostade serier som Game of Thrones, The Wire och Boardwalk Empire kommer bli starka på marknaden. HBO Nordic (HBO i norden) kommer förutom sitt eget utbud även erbjuda innehåll från Starz, Fremantle Media, GK och filmer från större studios samt både lokala och fristående distributörer. Deras tjänst kommer erbjuda TV-serier några timmar efter att de visats i USA med undertextning.

Webb-TV marknaden har väldigt goda förutsättningar i Sverige, då vi har en väl utvecklad IT-infrastruktur.

Vem vinnaren bland de konkurrerande webb-tv-bolagen blir, återstår att se…

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>