Hem / Nyheter / Sista säsongen av Spartacus – War of the Damned klar

Sista säsongen av Spartacus – War of the Damned klar

Man kan ju inte annat än tycka synd om serien Spartacus som startade väldigt starkt med en intressant blandad cast. Men efter det tragiska beskedet att huvudrollsinnehavaren Andy Whitfeld fått cancer och sedan avled den 11:e September 2011 tycker inte jag att serien har lyckats hämta sig tillbaka till sin forna glans. Men med den första säsongen i neo-nostalgiskt minne har jag ändå plöjt igenom alla iterationer av serien och nu har äntligen den sista och avslutande säsongen blivit klart och redo att visas. Den kommer att gå upp den 25:e Januari på Starz och jag hoppas och gissar att vi tills dess har HBO rullandes i våra vardagsrum så vi kan se den hyfsat snabbt här också.

Det roliga med serien är att precis som serietidningsversionen av The Walking Dead inte har några problem med att döda tunga karaktärer närsom i serien, det gör att man hela tiden sitter på spänn och aldrig vet vem som kommer att dö.

Eftersom serien bygger på historien så har skaparna alltid haft ett klart slut i åtanke och ifrån början var tanken att låta serien rulla i fem till sju säsonger. Men efter att ha gått igenom materialet där Spartacus rör sig kors och tvärs genom historien och egentligen på löpande band gör samma sak ville man istället göra en koncentrerad variant där man visade bara det bästa.

I den sista säsongen kommer vi att se Spartacus (Liam McIntyre) jobba hårt med att få sitt slav-uppror att växa, jag hoppas på ett väldigt episkt slut. Hoppas att vi får ett värdigt och bra slut. Se trailern nedan, tycker det verkar lovande:

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>