Hem / Streamingtjänster / Atflick – Ny svensk playkanal
Atflick

Atflick – Ny svensk playkanal

“Föreställ er den mest innovativa, ultimata, tillgängliga upplevelsen för filmer, TV-serier och sociala nätverk.” Så står det på Atflicks hemsida.

Det är en ny svensk filmtjänst på nätet som ska lanseras i december. Den ska innehålla tre olika alternativ, eller betalningsformer, att välja filmer eller serier på.

P-Vod, står för “Premium video on demand”. Det är en tjänst för att se filmer som går upp på bio utanför Norden, där varje film kostar 79 kr.

T-Vod, står för “Transactional”. Detta är Atflicks videobutik där nya filmer som släpps på dvd och blu-ray hamnar, varje film kostar 39 kr.

S-Vod, står för “Subscription”. Om man vill kunna se filmer för en abonnemangsavgift. Kostnaden för abonnemanget är 49 kr per månad.

I Atflick skapar man en egen profilsida, som enligt Atflick ska vara enkel och användarvänlig. Där ska man kunna betygsätta och tipsa andra om filmer man har sett, vilket ska få medlemmarna att interagera med varandra. Tekniken för att se filmerna bygger på samma som finns i Netflixs system, och det ska vara fungera på både mobila och stationära enheter.

Bakom Atflick står bland andra grundaren Marcus Starberger som var en av upphovsmännen till Voddler, samt Hans Granqvist som tidigare arbetat med Netflix.

Konkurrensen ökar alltmer inom webb-tv-tjänsterna i Sverige…

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>