Hem / Nyheter / Skaparna av The Following försvarar TV-seriens våld
The Following

Skaparna av The Following försvarar TV-seriens våld

Skaparna av den nya TV-serien, “The Following” försvarade serien i spåren av upprördhet över skjutningarna förra månaden av små barn i en skola i Connecticut och en stigande debatt om våldet i underhållningsbranschen.

The Following, som har premiär på Fox den 21 januari, kretsar kring en fängslad seriemördare, som inspirerar andra till att begå mord och självmordshandlingar.

Piloten har en scen där en ung kvinna hugger sig själv i ögat. Förhandsvisningar till serien modifierades efter vapendramat i Newtown, Connecticut den 13 december, där 20 barn och sex lärare på Sandy Hook grundskolan mördades.

På frågan om skottlossningen i Connecticut och andra pistoldraman i USA har Kevin Williamson, en av skaparna, fått sig en tankeställare. Men Williamson avfärdade att “The Following” mest handlar om våld, han sade att det är mer om den katt-och-råtta lek mellan karaktärerna spelade av Kevin Bacon, den tidigare FBI-agenten och James Purefoy den karismatiska sektledaren och seriemördaren.

“Det är tänkt att vara en thriller med en provocerande berättelse. Å ena sidan finns det en heroisk och godhjärtad man som paras ihop med den mest onda, galna psykopat jag kunde komma på, och det är för mig hjärtat av serien”, sade Williamson.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>