Hem / Nya TV-serier / Vikings – ny serie från History Channel
Vikings

Vikings – ny serie från History Channel

History Channels storsatsning “Vikings“, en historisk dramaserie i 9 delar, har fått premiärdatum satt till den 3 mars 2013. Serien är skapad och skriven av Michael Hirst, som bland annat har skrivit manus till TV-serien The Tudors.

Serien kommer följa Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel), en ung och äventyrlig viking och hans ambitioner att upptäcka nya civilisationer över det stora havet i väster samt de oundvikliga konflikter som dyker upp på färden. Tillsammans med sin vän Floki (Gustaf Skarsgård) bygger de en helt ny generation båtar – snabbare, smidigare och bättre än allt annat på sjön.

Serien kommer även att gräva i hur vikingarna dyrkade forntida gudar som Oden, Tor, Freja och Loke. Ragnar anser sig nämligen vara en ättling till den nordiska guden Oden.

En första trailer finns att se här:

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>