Hem / Nostalgi / Thunderbirds Are Go! – remake av 60-talsklassiker
Thunderbirds Are Go!

Thunderbirds Are Go! – remake av 60-talsklassiker

På 60-talet, långt innan “Team America: World Police” använde dockor, fanns en brittisk TV-serie med namnet Thunderbirds som följde ett liknande manér. Serien följde “International Rescue” – en hemlig organisation med syftet att hjälpa de som befinner sig i allvarlig fara. Organisationen hade tillgång till avancerad utrustning och utgick från sin välkamouflerade bas på Tracy Island.

Nu har ITV Studios teamat upp med Weta Workshop (studion bakom specialeffekterna för Lord of the Rings, The Hobbit m.fl.) för att göra en ny version av serien under namnet “Thunderbirds Are Go!”. Den nya versionen kommer att bli en mix av datoranimeringar och modeller och med tanke på Weta Workshops långa och grymma portfolio kommer vi med all säkerhet att få se en hel del snygga animeringar.

26 avsnitt är beställda och serien kommer att börja sändas i Storbritannien under 2015.

Nyheten om den nya versionen av Thunderbirds släpptes strax efter att Gerry Anderson, originalseriens skapare, avled i december förra året. Även om originalserien bara sändes i drygt 30 avsnitt blev den en stor hit över hela världen och följdes upp av ett par filmer (med varierande kvalitét och resultat).

Ett smakprov från originalseriens intro:

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>