Hem / Nyheter / 5 kvinnliga karaktärer i tv-historien
5 Kvinnliga tv karaktärer

5 kvinnliga karaktärer i tv-historien

I dag är det Internationella Kvinnodagen och för att hylla det tänkte vi lista 5 viktiga karaktärer i tv-serie historien. Det finns många och det skulle kunna gå att göra en väldigt lång lista men dom vi valt ut har på något sätt utmärkt sig på många sätt och satt ett rejält avstamp i tv-serie historien.

1. LIZ LEMON (TINA FEY), 30 ROCK
Förutom att karaktären Liz Lemon är helt fantastisk i 30 Rock så är ju Tina Fey som spelar Liz en helt fantastisk person och hon är en självklar etta för mig.

2. DANA SCULLY (GILLIAN ANDERSON), THE X-FILES
Vad skulle X-files vara utan Dana? Svaret är ganska enkelt, ingenting. Förutom att X-Files var en av dom första tv-serierna som jag följde slaviskt så har också Dana och Mulder varit ett extremt bra radar-par och ligger fortfarande i topp hos mig.

3. OLIVIA DUNHAM (ANNA TORV), FRINGE
Med så starka karaktärer omkring sig i Fringe hade Olivia kunnat hamna i skymundan och varit en extremt passiv huvudrollsinnehavare. Men så blev det ju inte, Anna Torv gör Olivia extremt levande och djup karaktär.

4. ELLEN MORGAN (ELLEN DEGENERES), ELLEN
Ok, jag ska vara helt ärlig att jag inte gillade tv-serien Ellen vidare mycket och har haft den som en söndags-morgon-inget-annat-på-tv-serie men eftersom Ellen förutom att vara en framstående kvinna också lyft fram homosexualitet på ett bra sätt självklart ska vara med på listan dock kanske mer som sig själv än karaktären Ellen Morgan.

5. KATHRYN JANEWAY (KATE MULGREW), STAR TREK VOYAGER
Star Trek har alltid banat väg för att utmana alla gränser och förutfattade meningar och när dom satte en kvinnlig kapten på USS Voyager och även gav en kvinnlig karaktär huvudrollen visade dom ännu en gång att dom kunde utmana och sätta ny kurs.

Är det här dom enda kvinnliga karaktärerna vi vill hylla? Långt ifrån, men vi valde ett tvärsnitt för att visa hur mycket bra kvinnliga karaktärer som finns där ute, fyll gärna på med era egna favoriter i kommentarerna eller på facebook.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>