Hem / Nyheter / Game of Thrones-fans – sommarens språkkurser i Dothraki och Valyrian
Dothraki

Game of Thrones-fans – sommarens språkkurser i Dothraki och Valyrian

Lär dig att tala Dothraki och Valyrian från mannen som uppfann språken till Game of Thrones.

Att uttala ordet Khaleesi, som är Dothrakiernas titel till kungens fru, verkar inte det lättaste. Inte minst för skådespelarna i serien. Enligt David J. Peterson som uppfunnit språket, säger att det rätta uttalet är ”Khah-lay-se” och inte ”ka-LEE-se”. Men då producenterna gillade det uttal som skådespelarna använder, har det blivit det som vi får höra hädanefter.

Ordet Khaleesi kommer från George RR Martins böcker men producenterna ville att publiken skulle kunna höra Drogo och hans folk hur de talade sitt modersmål mer utförligt, därför kontaktade de David J. Peterson som har en magisterexamen i lingvistik från University of California i San Diego och grundat Society Language Creation.

Peterson tillbringade 12-14h om dagen i två månader och arbetade på ett material som när han var färdig blev 300 sidor av ordförråd och anteckningar vilket visar hur Dothraki-språket skulle låta och fungera. Flera ord och läten finns att känna igen från både arabiska och vissa språk i Afrika.

Här nedan har ni några länkar för er som vill fördjupa er ännu mer:

En video med David J Peterson angående Dothraki språket:
http://youtu.be/-g_dScVoyPc

Via: Vulture.com

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>