Hem / Nyheter / Netflix överväger att göra en TV-serie om Marco Polo
Netflix-Marco-Polo

Netflix överväger att göra en TV-serie om Marco Polo

Netflix ska eventuellt göra ​​en dramaserie om Marco Polo, enligt nyhetssajten THR.

Dramat utvecklades ursprungligen på Starz, men efter sina försök att filma serien i Kina gick om intet, har nu projektet gått till producenterna Weinstein Co och Electus. Weinstein Co funderar för närvarande om de till Netflix ska göra en nio-avsnitts lång serie, eller en långfilm.

Manuskriptet är skrivet av John Fusco (Young Guns) och Dave Erikson (Sons of Anarchy, Low Winter Sun).

Marco Polo var en venetiansk upptäcktsresande som reste till Asien under 1200-talet. Hans historier har återgetts i böcker, filmer och TV-serier genom åren. Dramat berättas ur den unge Marco Polos synvinkel när han befinner sig i centrum av ett brutalt krig mellan två riken i 1200-talets Kina, fyllt av romantik, religiösa spänningar, politiska illdåd och spektakulära strider samt hans umgänge med den mongoliske ledaren Kublai Khan.

Minns ni den amerikansk-italienska mini-serien som gick på 80-talet? (kvalitén på klippet är inte det bästa…)

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>