Hem / Nya TV-serier / AMC gör en Spinoff på Breaking Bad
Saul Goodman

AMC gör en Spinoff på Breaking Bad

Efter långa förhandlingar har AMC och Breaking Bad producenten Sony Pictures TV, nått ett licensavtal på en spinoff från Vince Gilligans hyllade dramaserie Breaking Bad.

Samarbetet mellan AMC och Sony TV kom till efter att andra bolag, däribland Netflix, varit intresserade av att köpa in serien.

Spinoff-serien med den preliminära titeln, Better Call Saul, har varit på gång i några månader. Den kretsar kring en av Breaking Bads mest populära karaktärer spelad av Bob Odenkirk, den coola advokaten Saul Goodman. Enligt AMC kommer det först göras en timmes prequel om Goodman, innan han blev Walter Whites advokat.

Titeln kommer från ett avsnitt av Breaking Bad, betitlad “Better Call Saul”, där Walt (Bryan Cranston) och Jesse (Aaron Paul) anlitar den flamboyanta Goodman efter att Badger (Matt L. Jones) tagits av DEA. Goodman har därefter blivit en regelbunden rollkaraktär i serien, en sleazy men mycket duktig brottmålsadvokat med en förkärlek till påkostade TV-reklamfilmer där han använder sin signaturfras “Better Call Saul!”

Saul har fungerat som Breaking Bads mer humoristiska inslag, vilket inte är förvånande med tanke på Odenkirks komiska bakgrund. Spinoff-serien förväntas vara mindre mörk och innehålla mer komedi än sitt original.

När serien ska ha premiär finns det inga uppgifter på ännu.

Ett litet klipp med Saul Goodman.

Via deadline.com

[…] TV-serier Netflix och Sony Pictures Television meddelade idag att Breaking Bads Spin-off, Better Call Saul kommer visas för Netflix medlemmar i början av 2014. Avsnitten kommer bli tillgängliga i Europa […]

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>