Hem / Nya TV-serier / Klassikern Westworld blir TV-serie på HBO
HBO-Westworld

Klassikern Westworld blir TV-serie på HBO

HBO ska göra en TV-serie baserad på Michael Crichtons kultklassiker Westworld, en film från 1973.

Detta är ett av de största köpen i TV-bolaget HBOs historia. J.J. Abrams kommer att producera serien tillsammans med Johnathan Nolan (Person of Interest) och Jerry Weintraub (Oceans Eleven).

Handlingen utspelar sig i en framtida högteknologisk, realistisk nöjespark för vuxna som heter Delos. Där androider som nästan är omöjliga att urskilja från människor är programmerade att agera i parkens tre olika teman eller världar, West World (Vilda Västern), Medieval World (medeltidens Europa) och Roman World (Romarriket). För 1000 dollar/dag kan gästerna njuta av någon fantasi, inklusive att döda eller ha sex med med dessa androider.

En av attraktionerna i West World är revolvermannen, spelad av Yul Brynner, en robot programmerad att starta dueller. Tack vare sin programmering vinner alltid människorna och vapnen som tilldelas gästerna har en temperaturgivare vilken hindrar dem från att skjuta varandra eller något annat levande.

I filmen får roboten spelad av Brynner en snedtändning, och börjar döda gästerna på anläggningen. Huvudrollsinnehavarna James Brolin och Richard Benjamin spelade några av dessa turister som får lite mer än de räknat med.

Här en trailer från filmen Westworld.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>