Hem / Nya TV-serier / ABC gör TV-serie av boken Astronaut Wives Club
Astronaut Wives Club

ABC gör TV-serie av boken Astronaut Wives Club

The Astronaut Wives Club är en roman skriven av Lily Koppel, som är på väg att bli TV-serie av TV-bolaget ABC tillsammans med en av skaparna till Gossip Girl och OC.

Det är producenten Stephanie Savage som ska skriva en dramaserie baserad på boken, där ABC hoppas att den får premiär redan till sommaren 2014.

Boken The Astronaut Wives Club kom ut i juni 2013 och låg på The New York Times Best Sellers list i fyra veckor. Den handlar om fruarna till de astronauter som ingick i NASA:s bemannade rymdprogram under 1960-talet med sina Mercury, Gemini och Apollo farkoster. Enligt Daily News beskrivs den som en blandning av Mad Men möter The Right Stuff, eller The Real Housewives i Cape Canaveral.

Vi får följa den verkliga historien bakom fruarna till John Glenn, Scott Carpenter och James Lovell med flera, i deras vardag medans deras män är ute i rymden eller tränas för sina uppdrag.

Lily Koppel berättade för SPACE.com;

“Vad jag ville förmedla var att de hade nästan sitt egna galna rymdprogram. Hur svårt det måste ha varit att projicera bilden av den perfekta amerikanska familjen, trots alla utmaningar.”

På bilden överst, ser vi de verkliga fruarna till astronauterna för Mercuryprogrammet: Josephine Schirra, Betty Grissom, Annie Glenn, Louise Shepard, Rene Carpenter, Marjorie Slayton och Trudy Cooper när de blir fotograferade 1959. (TIME/LIFE)

Via Collectspace

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>