Hem / Nyheter / Netflix streamar House Of Cards i 4K till Smart TV
Netflix 4K

Netflix streamar House Of Cards i 4K till Smart TV

Consumer Electronics Show, CES, går av stapeln i början av januari varje år i Las Vegas.

Idag, den 7 december stod Netflix VD Reed Hastings på CES mässan för att berätta om att köpare till högupplösta 4K TV-apparater kommer ha tillgång till deras högupplösta material redan nu. Hastings meddelade att House Of Cards, som är bearbetad i både video och ljud med 4K, kommer streamas i denna upplösning i realtid med början redan i år.

4K streaming kommer dock “äta” bandbredd och man behöver prestandakrävande apparater vilka kan hantera övrig belastning. För att kunna stödja denna teknik använder sig Netflix av HEVC/H.265 komprimering som kommer halvera både bandbredd och bildstorlek, plus att bildkvalitén kommer bli bättre än dagens AVC/H.264 komprimering, bandbredden kommer ligga kring 15Mbps.

Via Techcrunch.com

[…] börja satsa på att köra delar av sitt sortiment i 4K upplösning (se vår tidigare artikel här: ”netflix-streamar-house-of-cards-i-4k-till-smart-tv”) så började ju sökandet vad nästa tv skulle bli. Jag har alltid haft en lite förkärlek till […]

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>