Hem / Nya TV-serier / Crossbones på Viasat Crime och Viaplay
Crossbones

Crossbones på Viasat Crime och Viaplay

Vi fick ett mail från Viasat som berättade om en ny spännande  serie som utspelar sig under det tidiga 1700-talet och berättar om en spännande historia där gränsen mellan gott och ont suddas ut. I huvudrollen ser vi ingen annan än John Malkovich som spelar kapten Svartskägg. Extra kul är att svenska tv-kanaler äntligen börjar komma ikapp med premiärvisningar och vi kommer att få se avsnitten redan dagen efter det visats i USA. Den har premiär i morgon och med tanke på hur vädret är här i Stockholm idag så är ju en pirat-serie som utspelar sig på den Karibiska ön Santa Compana inte helt fel.

Missa inte Sverigepremiären av Crossbones lördagen den 31 maj kl 21.00 på Viasat Crime 

Såhär skriver Viasat själva om serien:

 

En dag efter att den rykande färska storsatsningen med John Malkovich i spetsen har premiär på amerikansk TV kommer den visas på Viasat Crime och Viaplay, lördagen den 31 maj. 

I rollen som Svartskäggs trogne men våldsamme löjtnant Charles Rider ser vi också den svenskfödde skådespelaren David Hoflin (Ett skrik i mörkret, Grannar).

Från den prisbelönta Neil Cross, mannen bakom serien Luther, kommer nu Crossbones, en fängslande dramaserie i timslånga avsnitt fylld av äventyr, spänning och intriger som utspelar sig i en värld där det aldrig är självklart vem som är ond och vem som är god. 

På den hemliga karibiska ön Santa Compana under det tidiga 1700-talet regerar Edward Teach, bättre känd som den barbariska piraten Svartskägg och spelad av John Malkovich (En handelsresandes död, Red 2), över en nation skurkar, tjuvar och banditer. Santa Compana är både en utopi och kåkstad – en plats som saknar motstycke. 

Kapten Svartskägg vill få tag i en longitud kronometer, en uppfinning som kommer förändra världen. Hans pirater försöker stjäla den under en attack mot ett engelskt fartyg, men ombord befinner sig Tom Lowe (Richard Coyle, Covert Affairs), en engelsk spion förklädd till skeppets läkare. Lowes uppdrag är att förhindra att kronometern hamnar i händerna på pirater – och att mörda Svartskägg.
Lowe förs till Santa Compana som fånge och måste där försöka lura ut Svartskäggs plan, en plan som visar sig utgöra ett större hot mot den engelska kronan än piraterna själva. 

John Malkovich (stora bilden) lever rövare och tar ut svängarna rejält som den oemotståndligt vanvördige Svartskägg medan David Hoflin (bilden ovan) och Richard Coyle (höger bild) bidrar med fint support som Charles och Tom, två laglösa lymlar som konkurrerar om Svartskäggs gunst.

Crossbones visas varje lördag under hela sommaren på Viasat Crime och Viaplay.

 

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>