Hem / Nya TV-serier / Torpederna – är en helt ny dramakomediserie från Felix Herngren
Torpederna - TV4

Torpederna – är en helt ny dramakomediserie från Felix Herngren

Torpederna börjar med att du får möta Sonny, en medelålders man som precis avtjänat sitt fängelsestraff för bankrån. Efter en hemlig romans med sin kontaktperson Camilla vill han nu slå sig till ro och skapa ett riktigt ”Svensson-liv”. Det visar sig dock att huset de köpt kostar betydligt mer att renovera än de räknat med. Detta i kombination med att ingen vill anställa en f.d. bankrånare gör att Sonny tar kontakt med sin gamla arbetsgivare, gangsterbossen Csaba. ”Det är bara under en övergångsperiod”, tänker Sonny, ”Camilla behöver inte veta om det”.

Dragan är den andra huvudkaraktären i Torpederna. En ung kille som vill in och göra karriär i den kriminella världen. Dessa två utvecklar ett ”hatkärleks-förhållande” när Sonny ska lära Dragan hur den kriminella världen fungerar. Torpederna är en dramakomedi som speglar de kriminellas perspektiv och ger nervpirrande spänning och härlig humor.

Felix Herngren förknippas mest med komedier, men nu utökar han repertoaren och gör dramakomedi med Torpederna. Manuset är skrivet av Per Gavatin (Grotesco, Kontoret, Playa del Sol), Niclas Carlsson (Solsidan) och Jesper Harrie (Mysteriet på Greveholm, Reuter & Skoog, Livet i Fagervik). Felix Herngren och Jakob Ström står för regi.

”Det är den första dramakomedin som jag gör, så jag är väldigt laddad. Jag ser fram emot att få grotta ner mig ordentligt i vapen, lik och hotfulla situationer. Utmaningen blir att försöka hitta rätt balans mellan humor och allvar” säger Felix Herngren.

Torpederna har premiär i höst på TV4.

Källa: TV4

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>