Hem / Nya TV-serier / Vice Principals – ny komediserie från HBO
Danny McBride i Eastbound & Down

Vice Principals – ny komediserie från HBO

Det står nu klart att skaparen av ”Eastbound & Down”, Danny McBride, ska göra 18 avsnitt av komediserien ”Vice Principals” för HBO. Det är ännu inte helt klart hur dessa 18 avsnitt ska fördelas över säsongen eller vilket datum som serien kommer att ha premiär.Vice Principals utspelar sig i en amerikansk high school-miljö där vi får följa olika karaktärer. På svenska kan Vice Principals översättas till vice rektorer och det är det som serien handlar om: Personer på skolan som nästan styr den. Danny McBride kommer inte bara att vara producent, utan även spela rollen som skolans administratör.

HBO ansåg att Danny McBride och Jody Hill hade en smart, annorlunda och oförutsägbar stil när de skapade TV serien Eastbound & Down där McBride spelade en före detta amerikansk fotbollsspelare. Serien blev egentligen aldrig någon jättesuccé men den hade trogna fans och när serien las ner efter fyra säsonger var tittarsiffrorna som högst. HBO säger att de beundrar McBride och Hills sätt att arbeta och att de inte kunde motstå frestelsen att skapa Vice Principals och låta dessa kreativa hjärnor skapa en komedi i en high school-miljö.

Danny McBride (Hell and back, Due date, 30 minutes or less) kommer att producera serien tillsammans med Jody Hill (Superbad, The foot fist way), David Gordon Green (Manglehorn, Nature Calls) och Stephanie Laing (Banshee) som alla var med och producerade Eastbound & Down. Serien kommer att sändas på HBO.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>