Hem / Nya TV-serier / Arklay – Resident Evil som TV-serie
Arklay Laboratory

Arklay – Resident Evil som TV-serie

Resident Evil-konceptet har hitills omfattat nio spel, fem filmer, romaner, serietidningar och leksaker. Nu är även den första TV-serien på gång – under namnet Arklay.

TV-serien utspelar sig i den fiktiva staden Raccoon City, där också basen för Umbrella Corporation ligger. Umbrella bär ansvaret för att ha skapat biovapnet ”T-virus” som senare släppte loss zombieapokalypsen.

Serien ska inspireras mer av Resident Evil-spelen snarare än filmerna och namnet ”Arklay”, ytterligare en referens från spelen, kommer från namnet på regionen där Raccoon City ligger. Det var också i Arklay Mountains som Umbrella hade laboratoriet där T-viruset först skapades.

Bakom serien står Mance Media, en relativt ny studio och distributör utan större referenstitlar. Enligt Mance Media har TV-serien ingen koppling till filmerna där Milla Jovovich spelade huvudrollen. De är istället ute efter att skapa något i stil med The Walking Deads kringprodukter, som är trogna grundstoryn och källmaterialet. Serien är dock fortfarande i ett tidigt produktionsstadium.

Storyn i TV-serien handlar om en helt ny karaktär – Detective James Reinhardt, som kommer till Raccoon City för att undersöka ett antal bisarra mordfall. Det dröjer inte länge förrän han inser att en mörk och farlig konspiration lurar i staden. En konspiration kopplad till det livsfarliga viruset.

Mance Media har postat denna video som exempel på hur de vill ha atmosfären i serien. Videon nedan innehåller dock bara klipp från andra TV-serier – det är känslan och klippningen som de vill förmedla.

Mance Media har satt 2015 som preliminärt lanseringsdatum men det kan såklart ändras.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>