Hem / Nyheter / 21% av Sveriges befolkning är inte välkomna runt min kaffebryggare
Samsung undersökning om tvserier

21% av Sveriges befolkning är inte välkomna runt min kaffebryggare

Vi fick ta del av en undersökning som Samsung genomfört i 5 stycken Europeiska länder, där Sverige var ett av länderna.  Och det är ju faktiskt ganska passande att en sån här undersökning kommer mitt i den mörkaste tv-hösten (vi har bara fått 3 timmars sol i November, men en massa bra tv-serier däremot) Så vad kom undersökningen fram till? Förutom att vi svenskar är lika galna i tv-serier som kaffe så kom undersökningen fram till:

  1. 15% följer hela fem eller fler serier samtidigt (skönt att se att tvserieguidens läsare är representerade)
  2. 79% skulle aldrig avslöja vad som händer i en tv-serie (därav överskriften om de resterande 21% som inte är välkomna kring min kaffebryggare)
  3. 10% av svenskarna lämnar rummet om de misstänker att handlingen i kommande avsnitt riskerar att diskuteras
  4. 20% undviker nyheter och sociala medier av rädsla att få reda på vad som händer i favoritserien (Guilty! )
  5. 22% uppger att dom ser en tv-serie för att få veta vad alla andra pratar om
  6. 46% av Svenskarna sörjer när en tv-serie är slut (men är det inte en blandad glädje och sorg egentligen, tänk en fortsättning på Breaking Bad.. men ändå saknar man det)
  7. 15% uppger att dom måste direkt fylla tomrummet med en ny serie

Det jag är mest chockad över är att 15% följer fler än 5 serier, trodde faktiskt att det skulle vara mycket färre, men kul att se fler binge-monster där ute 🙂

 

Lite kort om undersökningen:

Undersökningen är genomförd av www.onepoll.com i Sverige, Storbritannien, Belgien, Italien och Schweiz under september 2014. Ett representativt urval med totalt 4 500 respondenter har svarat på undersökningen, varav 1000 svenskar.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>