Hem / Nyheter / Ascension säsong 2 blir inte av
Ascension

Ascension säsong 2 blir inte av

Syfy har meddelat att de inte tänker gå vidare med ytterligare avsnitt när det kommer till TV-serien Ascension. I ett uttalande till nyhetsbyrån Deadline säger Syfy att de är nöjda med Ascension som miniserie, men med så många andra högprofilsprojekt under utvecklande kommer de inte att fortsätta serien.

Ascension handlar om besättningen som lever ombord på ett rymdskepp. Skeppet skickades ut i rymden under 1960-talet då presidenten John F Kennedy fruktade att världen skulle gå under på grund av det så kallade “Kalla Kriget”. 600 män, kvinnor och barn skickas iväg för att kolonisera en ny planet och se till att mänskligheten överlever. Eftersom resan kommer att ta minst 100 år kommer den första generationens besättning inte att överleva. Planen är att deras barn och sedan barnbarn tar över och fullföljer uppdraget. Serien startar natten då rymdskeppets besättning ska fira att de har rest i 50 år. Ett mystiskt mord i samband med firandet blir startskottet på en undersökning som visar att allt inte riktigt är som man tror ombord på rymdskeppet. I rollerna hittar du skådespelare som Tricia Helfer, känd från bland annat Battlestar Galactica, samt Brian von Holt, känd från Cougar Town.

Faktum är att grundberättelsen kring Ascension inte är så osannolik som man kan tro. Under 60-talet fanns det ett antal projekt som berörde rymdresor. Ett av projekten, Projekt Orion, handlade om att använda sig av atombombs-explosioner för att driva en raket framåt. Ett antal rymdskepp designades med denna driftmetod i åtanke, bland annat en som skulle kunna ta med sig en mindre stads totala vikt. Dock satte det partiella provstoppsavtalet stopp för alla atombombsrelaterade tester både i atmosfären, under jorden samt i rymden.

Miniserien Ascension finns att streama på HBO Nordic.

1 kommentar

Det börjar kännas förjävligt att hög vinst går före bra film och serier, jag märker en försämring på kvaliteten

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>