Hem / Nya TV-serier / Knightfall – ny serie om tempelriddarna från History
History

Knightfall – ny serie om tempelriddarna från History

Nätverket och tv-bolaget History, före detta History Channel, har meddelat att de kommer att börja utveckla en ny serie vid namn Knightfall. History står även bakom populära serier som Vikings och Hatfields & McCoys. Den nya serien kommer att handla om händelserna som skedde innan, under och efter att tempelriddarna brändes på bål under fredagen den 13:e, år 1307. Det var just den här händelsen som gjorde att fredagen den 13:e ansågs vara en olycksbådande dag. Denna händelse tog plats i Frankrike där konungen Filip IV, även kallad Filip den sköne, var djupt skuldsatt till tempelriddarna. Enligt historien lät han bränna tempelriddarna på bål för att kunna ta deras förmögenhet samtidigt som han fick sin skuld att försvinna.

Det är A+E Studios som kommer att producera tv-serien tillsammans med Jeremy Renners produktionsbolag, The Combine. Jeremy Renner, även känd från filmer som Avengers och The Hurt Locker, startade The Combine tillsammans med producenten Don Handfield under 2011. Förutom Knightfall så kommer produktionsbolaget The Combine även att stå för en film om Steve McQueen och hans liv. Frågan är om Knightfall kommer att kunna mäta sig med Historys andra karaktärsdrama, Vikings. Båda är historier som utspelar sig under medeltiden och som bygger på historiska händelser. Det återstår att se om Knightfall kan nå samma publiksiffror som Vikings, en serie vars premiär attraherade över 6 miljoner tittare.

A+E Studios är det andra produktionsbolaget som är kopplat till Knightfall. Bolaget är en del av nätverket A+E Networks som i sin tur ägs till del av Disney. Även nätverket History är en del av detta bolag. A+E Studios står bland annat bakom en annan History serie, Houdini. Miniserien med Adrian Brody i spetsen har dock än så länge fått mixade recensioner från kritikerna. Om A+E Studios och The Combine kommer att kunna klara av att skapa en hitserie återstår att se.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>