Hem / Nyheter / IMAX på Filmstaden Scandinavia
Mall Of Scandinavia SF Scandinavia IMAX

IMAX på Filmstaden Scandinavia

I morse var vi inbjudna tillsammans med en stor grupp andra medier att få en genomgång av SF Bio’s senaste flaggskepp Filmstaden Scandinavia. Vi fick först en genomgång av deras VIP-sektion som har en riktigt bra restaurang och bar och sedan 4 salonger med 37-50 superskönt fåtöljer istället för ”vanliga” bio-stolar. Man har också varsitt bord där man kan ta mig sig drinkar och mat in i salongen vilket är otroligt lyxigt. Jag var på en lyx-bio i Tallin för 10 år sedan och är förvånad att det konceptet inte slagit tidigare här i Sverige, men på Filmstaden Scandinavia har dom verkligen lyckats få till helheten i en VIP-salong för första gången. Jag hoppas att SF tillsammans med restaurangägaren vågar ta steget lite utanför komfortzonen och erbjuda lite tematisk mat och dryck till dom stora filmerna.

 Att gå på bio är så mycket mer än bara se en film

Berättar Helena Eklund som är marknadschef på SF Bio och man märker tydligt att alla representanter ifrån SF Bio är extremt stolta över det här senaste flaggskeppet. Vi fick en kort introduktionsfilm om IMAX där dom brassade på med alla tänkbara effekter och en sekvens med ett stridsflygplan som på riktigt såg ut att vara ute i salongen var något av det mäktigaste jag sett i 3D. Sen avbröts hela vår tittning av ett planerat brandlarm och det märks att det är en stressad stämaning inför öppnandet av Mall of Scandinavia som öppnar i morrn(12:e November). Vi fick sedan gå in igen och det hela avslutades med en Star Wars trailer på IMAX och gåshuds-nivån slog nya rekord, ser otroligt fram emot att se den på IMAX.

Lite kort fakta om Filmstaden Scandinavia:

  • Salong 1 är Sveriges första IMAX-salong för spelfilm. Förutom den fantastiskt stora duken på 247 m2 kommer salongen att ha IMAX Immersive ljudsystem med 12.1 kanaler som ger ett mycket kraftfullt ljud. I salongen finns 421 fåtöljer.
  • Salongerna 2-4 med 331, 211 respektive 179 fåtöljer är SF Bios första salonger utrustade med Dolby Atmos, Det vill säga ett flertal kanaler som är utspridda i salongen. Med Dolby Atmos frångår man principen att separera ljudet i kanaler. Istället mixas ljudet i en virtuell tredimensionell modell. Denna ljudupplevelse kallas immersive sound och placerar publiken mitt i ljudbilden. Högtalarna är placerade fram, längs väggarna, baktill och i taket.
  • Salong 5-15 är utrustade med 4K-projektorer och 7.1-ljud för en förstklassig bioupplevelse. Sju av salongerna erbjuder också möjlighet att visa film i 3D-format.
  • VIP-salongerna 12-15 har mellan 37-50 komfortabla läderfåtöljer med egna bord, i anslutning till Restaurang Drama med tillhörande bar. Restaurang Drama tillagar maten från grunden med utgångspunkt i klassiskt svenska smaker och internationella, omtyckta rätter. Menyn är varierande med både smårätter, varmrätter och en barnmeny. Kort sagt en meny som passar både när du vill äta något snabbt före ett biobesök eller sitta länge och uppleva fler rätter från à la carte.

Jag tog såklart lite bilder och dom kommer här:

IMAX duken är STOR, och otroligt mäktig att se

IMAX duken är STOR, och otroligt mäktig att se

Skönt med benutrymme

Skönt med benutrymme

Den fina restaurangen utanför VIP-salongerna

Den fina restaurangen utanför VIP-salongerna

IMAX Logotypen inne i salongen

IMAX Logotypen inne i salongen

Såhär ser dom nya uppdaterade bio-sätena ut, mer benutrymme och bredare säten

Såhär ser dom nya uppdaterade bio-sätena ut, mer benutrymme och bredare säten

mallOfScandinavia_SFScandinavia_IMAX_3

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>