Hem / Nyheter / Dplay blir discovery+ – ny global streamingtjänst
Discovery+

Dplay blir discovery+ – ny global streamingtjänst

I början av nästa år lanserar Discovery en ny global streamingtjänst och samtidigt kommer Dplay att byta namn till discovery+. Dessutom flyttar alltmer Eurosport-innehåll in under samma varumärke.

I första skedet kommer discovery+ att lanseras i 25 länder och först ut är Indien, Storbritannien och Irland. Nästa steg är att Dplay byter namn i Norden och i samband med de olympiska spelen i Tokyo nästa år kommer discovery+ även att bli “Home of the Olympics” där tittarna kan följa varje minut och se varje medalj från OS. Under nästa år flyttar dessutom samtliga Eurosports sporträttigheter, såsom tennis, cykling, vintersport och fotboll, in på discovery+ och gör Allsvenskan sällskap.

– För våra svenska och nordiska Dplay-kunder betyder detta att de i januari möts av ett helt nytt varumärke. De kommer att ha tillgång till samma innehåll som vi har tillgängligt på Dplay idag och självklart ännu mer exklusivt innehåll i framtiden. Dessutom kommer vi att erbjuda ännu mer av vårt sportinnehåll på den nya streamingtjänsten, säger Nicklas Norrby , VD för Discovery i Norden.

Internationellt kommer Discovery att nyttja sitt enorma bibliotek med både unikt lokalt innehåll såväl som en bred portfölj med livesport för att driva den nya streamingtjänsten. Detta gäller för alla 25 nyckelmarknader under 2021, inklusive Norden, Italien, Nederländerna och Spanien. Planen är också att lansera tjänsten på latinamerikanska marknader, inklusive Brasilien, samt i delar av Asien.

Källa: Discovery Networks

Läs mer om

,

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>