Hem / Nyheter / Officiell trailer: Doctor Who firar 60 år med tre jubileumsavsnitt
Doctor Who Logo

Officiell trailer: Doctor Who firar 60 år med tre jubileumsavsnitt

Disney+ och BBC samarbetar för att fira den älskade sci-fi serien Doctor Whos sextioårsjubileum med inte mindre än tre specialavsnitt. Tillsammans avslöjade de både premiärdatumen för dessa avsnitt och en spännande ny trailer.

Premiärdatum för avsnitten

Det första av de tre jubileumsavsnitten, “The Star Beast”, kommer att ha premiär den 25 november. Detta följs av “Wild Blue Yonder” den 2 december och “The Giggle” den 9 december. Med detta steg har de två underhållningsjättarna BBC och Disney Branded Television gått samman för att förvandla Doctor Who till en global franchise för brittiska tittare och hela världen. Under detta partnerskap blir Disney+ det exklusiva hemmet för nya säsonger av Doctor Who utanför Storbritannien och Irland.

Utöver detta, kommer David Tennant att spela den Fjortonde Doktorn under dessa tre specialer, innan Ncuti Gatwa tar över rollen som den Femtonde Doktorn under högtidssäsongen. Idag har också en ny Doctor Who-logotyp presenterats för den nya eran.

Rollbesättning och karaktärer

Utöver Tennant, Tate och Harris, har serien flera intressanta tillägg i rollistan. Yasmin Finney kommer att porträttera Rose Temple-Noble medan Miriam Margolyes ger röst åt Meep. Ruth Madeley går med i skaran som Shirley Anne Bingham. Fans av serien kan också förvänta sig att se återkommande karaktärer som Jacqueline King (som Sylvia Noble), Karl Collins (som Shaun Temple) och Jemma Redgrave (som Kate Lethbridge-Stewart).

En legendarisk serie

“Doctor Who” är inte bara den längsta action-äventyrsserien i världen, med sina sextio år i sändning, den är också en av de mest prisbelönta med över 100 priser. Denna typiskt brittiska show har en enorm global följd, med 9,6 miljoner fans över sociala plattformar och 100 miljoner videovisningar på YouTube bara det senaste året.

Bakom kulisserna

Bakom kulisserna produceras “Doctor Who” av Bad Wolf och BBC Studios. Russell T. Davies återvänder som huvudförfattare, medan Phil Collinson, Joel Collins, Julie Gardner och Jane Tranter står som exekutiva producenter. De tre jubileumsavsnitten är skrivna av Davies och regisserade av Rachel Talalay, Tom Kingsley och Chanya Button.

Ett nytt kapitel

Framtiden för Doctor Who ser ljus ut, med Ncuti Gatwa som tar kontroll över TARDIS som den femtonde Doktorn. Den nya säsongen av “Doctor Who” kommer att streamas globalt på Disney+ 2024 och sändas på BBC i Storbritannien och Irland. Oavsett om du är en gammal fan eller ny till serien, ser framtiden för “Doctor Who” både spännande och lovande ut med dessa kommande avsnitt på Disney+.

Läs mer om

, ,

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>