Hem / Nya TV-serier / Dune: Prophecy anländer hösten 2024
Dune Prophecy

Dune: Prophecy anländer hösten 2024

Medan förväntningarna på “Dune: Part Two” ökar, tar “Dune”-universumet ett nytt steg med en spännande prequel på TV. Den tidigare kända “Dune: The Sisterhood” har nu blivit “Dune: Prophecy”. Trots produktionsutmaningar, siktar serien på en premiär hösten 2024 och filmningen är i full gång i Ungern.

Den mystiska orden tar form

“Dune: Prophecy” utforskar de tidiga kapitlen av Bene Gesserit, en orden med närmast övermänskliga förmågor, vars inflytande och intriger vävs samman genom hela det feodala politiska landskapet i Imperiet. Serien lovar att bjuda tittarna på en berättelse om två systrar som ligger till grund för denna mäktiga sekt, och som leder dem till den gåtfulla planeten Arrakis – känd bland invånarna som Dune.

Ett stjärnspäckat ensemble

Med Emily Watson och Olivia Williams i spetsen, tillsammans med namn som Jodhi May, Travis Fimmel och Mark Strong, tecknar “Dune: Prophecy” ett kraftfullt och dynamiskt skådespelarlandskap. Seriens rollista signalerar att tittarna kan förvänta sig en atmosfär fylld av komplexa karaktärer och förföriska maktkamper.

Bakom kulisserna och framtiden

Trots utmaningar, som en skådespelarstrejk och omfattande kreativa omdispositioner, har serien kunnat fortsätta sin produktion. Ändringar i rollbesättningen och avhopp av nyckelpersoner som regissören och en showrunner har lett till stora omskrivningar och en förnyad vision för serien.

Titeländringen till “Prophecy” antyder en utvidgning av den berättelsen som går bortom Bene Gesserit, vilket kan vara tilltalande för dedikerade fans av Herberts verk. Men det återstår att se om denna förändring kommer att dela publikens åsikter, beroende på seriens fokus när den närmar sig premiären.

Anslutningen till Villeneuves vision

Trots att Dune: Prophecy inte är en direkt fortsättning av Denis Villeneuves filmadaptioner, finns det en outtalad förväntan om att serien ska komplettera och utvidga det narrativ som filmerna har etablerat. Med en premiär satt till hösten 2024, blickar fansen framåt med hopp om att serien kommer att ge en ny dimension till detta komplexa och älskade universum.

Läs mer om

,

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>