Hem / Nyheter / Apple TV Plus överväger annonsbaserad prenumeration
Apple TV

Apple TV Plus överväger annonsbaserad prenumeration

Apple TV Plus, känd för sin annonsfria streamingtjänst, kan snart introducera en ny prenumerationsmodell som inkluderar annonser. Detta följer efter liknande drag från andra stora streamingplattformar som Netflix, Disney Plus och Amazon.

Företaget har nyligen höjt sina priser med 31%, vilket har lett till spekulationer om att en lägre prissatt, annonsstödd prenumeration kan vara på väg. Apple har rekryterat flera ledande personer inom annonsering, inklusive Joseph Cady från NBCUniversal, vilket tyder på att planer på att införa annonser håller på att ta form.

Dessutom testar Apple ett nytt AI-drivet verktyg för att optimera annonser i App Store, vilket liknar tekniker som används av Meta och Google. Detta steg kan signalera en bredare strategi för att inkludera annonser över Apples tjänster.

En annonsstödd prenumeration kan locka användare som söker ett billigare alternativ till den nuvarande prenumerationen, liknande framgångarna som Netflix upplevde efter introduktionen av sin annonsnivå. Dock finns det oro för att införandet av annonser kan minska upplevelsen för användarna, genom att bland annat avbryta program med reklaminslag och erbjuda lägre bildkvalitet.

Apple har inte officiellt bekräftat dessa planer, men utvecklingen följer en trend där streamingtjänster söker nya sätt att öka intäkterna och locka fler prenumeranter. Om Apple går vidare med en annonsstödd modell, skulle det markera en betydande förändring för Apple TV Plus, som hittills har erbjudit en helt annonsfri upplevelse.

Källa: Tech Radar

Läs mer om

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>