Hem / TV-serier / 30 grader i februari
30 grader i februari

30 grader i februari(2012)

30 grader i februari är en svensk dramaserie producerad för tv. Serien började sändas i SVT den 6 februari 2012 och produceras av Fundament Film i samproduktion med SVT. Producenter är Håkan Hammarén och Lars Pettersson. Manuset är skrivet av Anders Weidemann. Programmet vann Kristallen 2012 i kategorin “Årets tv-drama”.

Några personer beger sig till Thailand i hopp om ett lyckligare liv.

Den hårt arbetande tvåbarnsmodern Kajsa (Maria Lundqvist) drabbas av en stroke och bestämmer sig för att flytta till Thailand med sina två barn, i förhoppning om att finna ro och livsglädje. Hon lämnar bostad och jobb i Sverige för att köpa en bungalowby i Thailand.

Majlis (Lotta Tejle) vill aldrig åka hem från Thailand. Hon vill pensionera sig med sin man där och att de ska leva på makens pension. Men hennes vresige och rullstolsburne man Bengt (Kjell Bergqvist) vill inget annat än att åka hem.

Glenn (Kjell Wilhelmsen) är 45 år, ensam och oskuld. Han drömmer om ett familjeliv med barn och försöker desperat finna en kvinna som delar hans dröm, men gång på gång ratas han av kvinnor i Sverige. Då bestämmer han sig för att åka till Thailand och pröva lyckan.