Hem / TV-serier / Äventyrsdags
Äventyrsdags

Äventyrsdags(2010)

Äventyrsdags är en amerikansk animerad TV-serie från 2010, skapad av Pendleton Ward och producerad av Frederator Studios för Cartoon Network.

Serien handlar om pojken Finn och hunden Jakes äventyr i landet Ooo. Den är baserad på en kortfilm producerad för Frederator Nickelodeon-serie Random! Cartoons. Efter att kortfilmen blivit en succé på Internet, började en TV-serie produceras för Cartoon Network, som förhandsvisades den 11 mars 2010, och fick sin officiella premiär den 5 april samma år.

Äventyrsdags har blivit en både kritisk och kommersiell succé, och har mötts av generellt positiva recensioner. I USA har serien åldersrekommendationen TV-PG.

Människan Finn (“Finn the Human”, i pilotavsnittet känd som “Pen”) är en 13-årig (12 år fram till avsnittet “Mystery Train”) pojke som är en av seriens två huvudpersoner, och som går på äventyr med sin adoptivbror Jake. Han är en knäpp kille som drömmer om att bli hjälte. Han ser kanske inte så tuff ut, men när onda krafter dyker upp besegrar han dem. Det är hans uppdrag.

Hunden Jake (“Jake the Dog”) är den andre av seriens två huvudpersoner, och är en hund med magiska krafter som tillåter honom att ändra form och storlek på alla hans kroppsdelar. Han fungerar som en rådgivare och mentor för Finn, men ger något ofullständiga råd. När inga onda krafter är i farten, spelar han altfiol med flickvännen Lady Rainicorn.

Prinsessan Bubbelgum (“Princess Bubblegum”), ofta förkortat som “PB”, är prinsessa över godisriket och brukar bli kidnappad av Iskungen. Hon är en nördig miljonär som ägnar sig åt alla slags töntigheter från rymdforskning till sköldpaddsuppfödning.

Iskungen (“The Ice King”) är en kylig kung som älskar is och söta prinsessor, såsom Prinsessan Bubbelgum. Iskungen är beväpnad med en magisk krona och ett iskallt hjärta och har bara ett mål: att till varje pris skaffa sig en fru.

Marceline Marceline är en vampyr som inte dricker blod, utan istället livnär sig på färgen röd. Marceline är en vild rocktjej. Hon har vandrat runt i landet Ooo i århundraden och det har gjort henne till en orädd våghals.

Klumprymdprinsessan, ofta förkortat som “KRP” (“Lumpy Space Princess”, “LSP”) är ett slags lila moln som har klumpar på sig.

Beemo är en levande spelkonsol som bor hos Finn och Jake.

Fröken Regnhörning (“Lady Rainicorn”) är en blandning mellan en regnbåge och enhörning. Hon är Jakes flickvän och bästa vän med Prinsessan Bubbelgum. Hon talar enbart koreanska. Lady är prinsessan Tuggummis lojala och majestätiska husdjur. Hon älskar att spela altfiol och passar därför bra ihop med Jake.