Hem / TV-serier / Dallas 2012
Dallas

Dallas 2012(2012)

Dallas är en amerikansk TV-serie med Larry Hagman, Patrick Duffy, Barbara Bel Geddes och Jim Davis m.fl. Dallas är idag klassad som en riktig klassisk såpopera. Handlingen kretsar kring familjen Ewing, som gjort sig en förmögenhet i oljebranschen men även bedriver boskapsuppfödning. Familjen bor på Southfork, en ranch utanför Dallas i Texas.

En av de rollfigurer i Dallas som serien uppmärksammades för var J.R. Ewing, den ständigt intrigerande sonen i familjen Ewing som aldrig försitter en chans att ge sina personliga fiender ett tjuvnyp. Oljeindustrin är en tuff bransch och en av konkurrenterna är J.R.s svägerskas bror Cliff Barnes. J.R. är gift med den så småningom gravt alkoholiserade Sue Ellen.

Serien kretsade alltid kring familjen Ewing, men under säsongernas gång kom den mer och mer att fokuseras på J.R. och hans olika intriger inom såväl familjen som i oljeindustrin. Under seriens gång hinner J.R. göra det mesta, allt från att starta ett mindre krig i mellanöstern för att trissa upp priserna på amerikansk olja, bryta ner sin fru Sue Ellen till ett alkoholiserat vrak, driva Cliff till flertal självmordsförsök, fängslas i amerikanska Södern för utomäktenskaplig sex med sin framtida fru Cally Harper (Ewing), till att mer eller mindre skrämma bort de flesta ur Ewing-klanen från Southfork.

Då serien började sändas igen under 2012 efter att inte ha sänts sedan 1991 kretsade handlingen fortfarande kring oljefamiljen Ewing, fast denna gång med J.R. och Bobbys respektive söner John Ross och Christopher i de absoluta huvudrollerna. Även J.R.s exfru Sue Ellen och Bobbys nya fru Ann finns med, liksom brodern Ray, brorsdottern Lucy samt rivalen Cliff Barnes. Patrick Duffy och Larry Hagman som medverkade i de första omgångarna medverkar även i den nya omgången som sina gamla rollkaraktärer.