Hem / TV-serier / Defiance
Defiance

Defiance(2013)

Defiance är en amerikansk science fiction TV-serie som utvecklas för tv av Rockne S. O’Bannon.

Serien produceras i samarbete med Trion Worlds som producerar ett Defiance MMO videospel i anslutning till TV serien. Serien kommer att sändas i USA på kabelkanalen SyFy och ha premiär 15 april, 2013. Serien håller på att produceras av Universal Cable Productions.

Serien utspelar sig i en nära framtid, där utomjordingar kända som Votans har kommit till jorden för att få ett nytt hem efter att deras stjärnsystem förstörts. Men de upptäcker att de inte är välkomna på Jorden. Vilket leder till ett krig mellan människorna och Votans.

Serien kretsar till stor del kring karaktären Jeb Nolan, som spelas av Grant Bowler. Jeb var bara tio år gammal när Votans kom och han tjänstgjorde senare i det militära under kriget mot Votans. När kriget nu är över, återvänder han till sin hemstad St Louis för att finna att det inte längre är staden han lämnade, den är i stort sett ett flyktingläger vid namn “Defiance”.

Jeb blir högsta polischef i Defiance, så att han kan skydda staden från sammandrabbningar mellan människor och utomjordingarna och andra farliga besökare i staden.