Hem / TV-serier / Desperate Housewives
Desperate Housewives

Desperate Housewives(2004 - 2012)

Desperate Housewives är en amerikansk TV-serie skapad av Marc Cherry och producerad av Touchstone Television. Serien började sändas på det amerikanska tv-nätverket ABC i oktober 2004, och sedan mars 2005 visas serien på svensk tv i Kanal 5.

Serien utspelar sig på den till synes fridfulla villagatan Wisteria Lane i den fiktiva staden Fairview. I centrum står de fyra vännerna Susan, Lynette, Bree och Gabrielle. Handlingen tar sin början med att deras gemensamma väninna Mary Alice plötsligt begår självmord, utan någon uppenbar anledning. De fyra kvarvarande kvinnornas försök att hitta lösningen på detta mysterium är den övergripande röda tråden under säsong 1. Detta sätter i sin tur igång ett antal sidohandlingar som snart involverar de flesta som bor på Wisteria Lane. Det visar sig att nästan alla bär på mörka hemligheter. Genom hela serien är den döda Mary Alice berättarröst och den enda med full insikt i allt som pågår i grannskapet.

Vid USA-premiären i oktober 2004 gick serien direkt upp på förstaplatsen vad gäller antalet tittare, och har över 30 miljoner tittare varje vecka. Under båda sina två första säsonger var TV-serien USA:s näst mest sedda dramaproduktion, efter C.S.I.. Säsong 8 blir den sista säsongen av serien.