Hem / TV-serier / Dexter

Dexter(2006)

Dexter är en amerikansk TV-serie som handlar om Dexter Morgan (Michael C. Hall), en kriminaltekniker specialiserad inom blodanalys för Miami Metro Police Department som extraknäcker som seriemördare.

Serien hade premiär den 1 oktober, 2006, på Showtime.

Seriens första säsong var till stor del baserad på novellen Dexters dunkla drömmar av Jeff Lindsay, den första boken i hans serie om Dexter. Efterföljande säsonger har utvecklats oberoende av Lindsays verk. Den gjordes om till TV av manusförfattaren James Manos, Jr., som skrev det första avsnittet.

Dexter strukturerar sina mord runt “Harrys kodex”, en serie etik och förfaranden utarbetade av hans adoptivfar Harry Morgan (som var en polis i Miami) för att se till att Dexter aldrig åker fast och för att säkerställa att Dexter endast dödar omoraliska människor. Harry lärde även Dexter att interagera övertygande trots hans dissociativa störning, som Harry trodde var psykopati, orsakat av hans bevittnande av det brutala mordet på hans biologiska mor, Laura Moser. Som vuxen har Dexter undgått misstankar (med ett par undantag), genom att vara trevlig och generös och upprätthålla allmänt ytliga relationer. Men, hans tillgivenhet till sin adoptivsyster, Debra, hans flickvän (senare fru), Rita, hans styvbarn Astor och Cody och senare hans biologiska son, Harrison, har alla gjort komplicerat hans dubbelliv och fått honom att ifrågasätta sitt behov av att döda. Faktum är att hans förhållande med Rita, i den första säsongen, satte igång den långsamma men stadiga humaniseringen av Dexter, som utvecklas ytterligare med varje säsong, då Dexter börjar känna en mängd olika känslor för första gången på decennium.

Serien har mottagit mycket bra kritik och blivit väldigt populär. Michael C. Hall har mottagit ett flertal priser och nomineringar för sin roll som Dexter, inkluderat en Golden Globe.

Serien har blivit förnyad för en sjunde och åttonde säsong. Enligt TV Guide och Showtimes producent Sara Colleton kommer säsong 8 att bli den sista och de har redan klart för sig hur den kommer att sluta.

Playtjänster - streama direkt