Hem / TV-serier / Doc Martin
Doc Martin

Doc Martin(2004)

Doc Martin är en brittisk TV-serie från 2004 och handlar om dr Martin Ellingham, som på grund av blodfobi inte längre kan arbeta som kirurg. Han flyttar från London till en liten kuststad i Cornwall för att istället bli husläkare. Doc Martin saknar även sociala förmågor och ses som burdus då han säger vad han tycker utan några som helst försköningar. Han har det inte lätt i byn då han ses som en snobb och blir ofta föremål för skratt från byborna. Själv vill han bli tilltalad som Doc Ellingham men de flesta i byn envisas med att kalla honom för Doc Martin.

Det är samtidigt en kärlekshistoria mellan doktor Ellingham och Louisa Glasson. Det går inte smärtfritt och mycket beroende på Doc Martins oförmåga att betee sig i sociala sammanhang.
Serien har gått i fem säsonger plus ett specialavsnitt, totalt 38 avsnitt har gjorts. En sjätte säsong är planerad att sändas under 2013.

Denna serie klassas som drama men man får sig många goda skratt på grund av Martins oförmåga att umgås med andra människor.

I Storbritannien visas serien av ITV, i Sverige av Kanal 9 & Hallmark Channel.

På webben