Hem / TV-serier / Dollhouse
Dollhouse

Dollhouse(2009 - 2010)

Dollhouse är en amerikansk science fiction-tv-serie skapad av Joss Whedon. Serien hade premiär den 13 februari 2009 på FOX. I Sverige hade serien premiär den 19 april på TV 400.

I Dollhouse, spelar Eliza Dushku en ung kvinna vid namn Echo, en medlem av en grupp människor som är kända som “actives” eller “dolls.” “The Dolls” har, efter att frivilligt ha skrivit på ett kontrakt, fått sina genuina personligheter rensade och sparade så att de kan återfå den dag de slutar på dollhouse. Tills den dagen kommer kan deras hjärnor laddas med nya personligheter, minnen och särskilda kunskaper och färdigheter. Dollhouse har både privatpersoner och myndigheter som kunder; de anlitas för särskilda jobb, brott, fantasier, och goda gärningar. I uppdragen övervakas actives av handlers. Mellan uppgifterna, är dolls avprogrammerade och saknar i stort sett personlighet och känslor. De bor skyddat i det laboratorium som programmerar dem, i en gömd byggnad kallad “The Dollhouse”. I handlingen följer man Echo, som från början är hjärntvättad, för att sedan bli självmedveten. Allt eftersom tiden går fortsätter hon minnas mer och mer om vad som hänt under hennes uppdrag.

Förutom Dushkus karaktär, handlar serien även om människorna som driver det mystiska “Dollhouse”, och två andra “Dolls”, Victor och Sierra, som är vän med Echo. Trots att Actives framstås som volontärer, är verksamheten olaglig och är under ständigt hot från Paul Ballard, en federal agent som har hört talas om “dolls”.

På webben