Hem / TV-serier / Ett fall för Dalziel & Pascoe
Dalziel and Pascoe

Ett fall för Dalziel & Pascoe

Dalziel är en medelålders realist på gränsen till cyniker. Pascoe är hans yngre universitetsutbildade kollega. Tillsammans löser detta omaka par brott i Yorkshire.

Den medelålders Andrew Dalziel (uttalas Deeell enligt författaren) är en realistisk, på gränsen till cynisk, kommissarie vid Yorkshirepolisen. Som sådan har han lite till övers för så kallade smartarslen. När han får den unga Peter Pascoe som ny kollega kan det därför innebära vissa problem. Pascoe är en ny typ av polis, med en universitetsexamen i bakfickan, en omtänksam attityd och ett smart intellekt.

Till en början häpnar Pascoe inför sin fräcka och orädda chef, men han inser snart att Dalziel har mer att komma med än vad man först tror. Pascoes och flickvännen Ellie finner honom både retfull och rolig, och även om Pascoe ofta får stå ut med Dalziels gliringar och pikar är det svårt för honom att motstå kollegans klumpiga försök till vänskap.

Ett fall för Dalziel & Pascoe är baserad på författaren Reginald Hills böcker om de två omaka poliserna som löser brott i Yorkshire. Serien började visas på BBC 1996. Med sin skapelse ger Reginald Hill oss en inblick i livet i Yorkshire med dess städer och små gruvsamhällen samtidigt som vi bjuds på en klassisk brittisk kriminalhistoria.

I rollerna: Warren Clarke, Colin Buchanan, Susannah Corbett, David Royle, Ralph Brown, Jeremy Swift, Prunella Scales, Francesca Annis, Robin Bailey, m.fl.