Hem / TV-serier / Förhäxad

Förhäxad(1998 - 2006)

Förhäxad (originaltitel: Charmed) är en amerikansk TV-serie som började produceras i september 1998 och slutade sändas den 21 maj 2006, det vill säga åtta säsonger. Serien kretsar kring tre häxsystrar som besitter magiska krafter och slåss mot demoner och ondska samtidigt som de försöker leva ett normalt liv. Systrarna tar ofta hjälp av Skuggornas bok – en bok med besvärjelser som författats av deras förfäder.

Efter att ha insett att de är ättlingar till ett uråldrigt släkte häxor hamnar tre systrar mitt i en kamp mot demoner och trollkarlar – och ibland mot varandra. När systrarna Halliwell ärver ett hus av sin mormor och hittar den hemliga “Skuggornas bok” inser de att de har var sin unik kraft. Den bestämda Prue kan flytta föremål med blicken, den reserverade Piper kan frysa tiden och den ohämmade Phoebe kan se in i framtiden. Var och en är de starka, men det är bara genom att lägga sina olikheter åt sidan och gå samman med “kraften hos tre” som de kan skydda oskyldiga och utrota ondskan.
I de första tre säsongerna består systrarna Halliwell av Prue , Piper och Phoebe. I slutet av säsong tre dör Prue, men “Kraften Hos Tre” kan återställas eftersom systrarna har en fjärde syster, en halvsyster de inte kände till, nämligen Paige Matthews.

Serien har visats i många länder. I Sverige har den sänts i flera omgångar på TV3. Förhäxad är en produktion av Aaron Spelling som är mannen bakom kända serier som Sjunde himlen och Beverly Hills 90210, i vilken Shannen Doherty medverkade i rollen som Brenda Walsh.
Hela serien finns utgiven på DVD.