Hem / TV-serier / Franklin & Bash
Franklin & Bash

Franklin & Bash(2011)

Jared Franklin och Peter Bash är två unga advokater som gör saker på sitt eget vis. Sällan satsar juridiska ombud så hårt och använder så okonventionella metoder som just Franklin och Bash. Under sommaren 2011 blev TNT:s underfundiga och humoristiska juristdrama Franklin & Bash något av en smygisöverraskning i den amerikanska TV-världen. I pressen menade man att Franklin & Bash var lite som en korsning av Boston Legal och Entourage.

Advokatserien lockade nära fyra miljoner tittare i snitt per episod och kommer därför att dyka upp igen med en andra säsong 2012.

Även TV-fanatiker i Sverige har hittat fram till Franklin & Bash. På hippa tv-bloggen Weird Science skriver Kjell Häglund så här: ”En amerikansk kabelkanal i fin kreativ form är TNT, där Franklin & Bash fortsätter att vara en riktigt smart och rolig advokatsommarserie med en tämligen unik nörd-namedropping.”

I huvudrollerna hittar vi Breckin Meyer, känd från filmer som Road Trip och 54, och Mark-Paul Gosselaar, som blev tonårsstjärna i TV-serien Pang i plugget/Saved by the Bell där han spelade Zack Morris. Seriens tredje stora roll innehar legendaren Malcolm McDowell som vi alla minns från storverk som If, Clockwork Orange och Caligula.

Franklin och Bash är de orädda lagvrängarna som får jobb på stora advokatbyrån Infeld Daniels där Stanton Infeld (McDowell) är boss. På fritiden hänger de tillsammans i sin ”man cave” där det är party nästan hela tiden. De muntra och driftiga herrarna löser alla problem, om inte med finess så med fantasi.

Upphovsmännen bakom Franklin & Bash heter Kevin Falls (Shark, The West Wing) och Bill Chais (Shark, Dirty Sexy Money) vilket borgar för snabb och snärtig dialog kombinerat med det opretentiöst hjärtevärmande.

Rollista: Breckin Meyer, Mark-Paul Gosselaar, Reed Diamond, Malcolm McDowell, Garcelle Beauvais, Kumail Nanjiani, Dana Davis.