Hem / TV-serier / Friday Night Lights
Friday Night Lights

Friday Night Lights(2006)

Friday Night Lights, förkortat FNL, amerikansk TV-serie från 2006 som handlar om människorna i staden Dillon i Texas och deras liv. Serien är nästan helt filmad med handkamera och det är något som utmärker serien, tillsammans med det lite gråaktiga filter den är filmad med.

Serien började i Sverige sändas den 29 maj 2007 på Kanal 5, men p.g.a allt för låga tittarsiffror beslutade man att ersätta serien med sista säsongen av Gilmore Girls.

I maj 2007 sa NBC att det skulle göras en andra säsong. Succén fortsatte i ursprungslandet, och idag har fem säsonger sänts. I USA har alla fyra sända säsonger kommit ut på DVD. Det sista avsnittet av serien sändes 9 februari 2011 på DirecTV.

I den lilla staden Dillon i Texas förenas invånarna genom det lokala high school-fotbollslaget Dillon Panthers. I centrum för seriens handling står spelarna och den nya tränaren Eric Taylor, och tillsammans ska de förverkliga deras gemensamma dröm; att bli delstatsmästare i amerikansk fotboll.

Samtidigt som förväntningarna och pressen på spelarna ökar, brottas många av dem med privata problem. Vänskapsband prövas, hjärtan sätts i brand och drömmar får stå tillbaka för den krassa verkligheten.