Hem / TV-serier / Fullmetal Alchemist Brotherhood
Fullmetal Alchemist Brotherhood

Fullmetal Alchemist Brotherhood(2009 - 2010)

Fullmetal Alchemist, förkortas oftast som FMA eller Hagaren, är en japansk manga från 2004.

Serien är skapad av Hiromu Arakawa och publicerad i Square Enix Monthly Shonen Gangan. Det har gjorts en anime på 51 avsnitt med samma namn, som bara följer mangans handling delvis och har ett helt eget slut. En film med namnet Fullmetal Alchemist the Movie: Conqueror of Shamballa, vars berättelse tar vid några år efter avslutet i animen gjordes efteråt. Många tyckte att animen var för olik originalberättelsen, och därför gjordes en andra anime under namnet Fullmetal Alchemist: Brotherhood på 64 avsnitt och som följer mangan. Det finns också en andra film som följer Fullmetal alchemist: Brotherhood.

I serien får vi följa Edward “Ed” Elric och hans yngre bror Alphonse “Al” Elric på deras jakt efter “De Vises Sten”. Edward och Alphonse är uppväxta bor de i den lilla byn Rizumbul ute på landet med sin snälla mamma Trisha medan pappan Van Hoenheim har lämnat hemmet. Detta får Edward att hata sin far, eftersom han menar att Hoenheim lämnade sin familj i sticket och aldrig har brytt sig om dem.De är redan som unga pojkar mycket talangfulla inom området alkemi men det är först när deras mamma tragiskt nog går bort i en sjukdom som de bestämmer sig för att lära sig tillräckligt mycket om alkemi för att återuppliva henne och få tillbaka allt som det en gång var.

Trots att “receptet” för en människokropp är välkänt, och ingredienserna finns att köpa billigt, har ingen någonsin lyckats använda alkemi till att skapa eller återuppliva en människa. Det är dessutom ett grundläggande tabu inom alkemin att försöka sig på mänsklig transmutation, och följaktligen oförlåtligt. Edward och Alphonse avfärdar dock tabun som ett poänglöst uttryck för andras misslyckande inom fältet, och söker igenom all information de kan hitta om ämnet i sin fars kvarlämnade böcker. En stormig natt inleder de slutligen transmutationen, och använder sitt eget blod som en komponent för moderns själ. Något går dock fruktansvärt fel. Trots att de gett alla ingredienser som behövs för en mänsklig kropp, är det inte nog i utbyte. Istället tas Edwards vänstra ben ifrån honom medan Alphonse förlorar hela sin kropp. I desperation offrar Edward sin högra arm och lyckas därmed fästa broderns själ vid en rustning.

Edward bestämmer sig för att bli en statlig alkemist, vilket innebär att man får forskningsbidrag och större möjligheter i utbyte mot att man är bunden till militären. Edward klarar provet och blir därmed landets yngsta statliga alkemist och får namnet Stålalkemisten. Han och Alphonse påbörjar nu sin resa för att återställa sina kroppar, och sitt sökande efter De vises sten som kan återge dem det de en gång hade. Men naturligvis är det många andra som är ute efter den legendariska stenen, som har betydligt ondare avsikter och som inte gillar att Elricbröderna snokar i saken.