Hem / TV-serier / Glee
Glee

Glee(2009)

Glee är en amerikansk tv-serie från 2009, som handlar om showkören New Directions. Första avsnittet sågs av 9 619 000 personer.
Glee utspelar sig på McKinley High, en helt vanlig skola i Ohio och karaktärerna är helt vanliga ungdomar. Spanskläraren Will Schuester, som kallas för Mr. Schue av eleverna, bestämmer sig för att ta över Glee-kören efter att hans föregående kollega anklagats för att ha besvärat elever sexuellt.

Det är inte helt utan romantiska motiv som skolans kurator Emma Pillsbury stöttar Mr. Schue genom körens alla motgångar, bland andra skolans cheerleader-coach Sue Sylvester som omöjligen kan finna sig i att det uppstår ekonomiska nedskärningar för hennes mästerskapsvinnande lag Cheerios.

I en ofta återkommande scen sitter Mr. Schue och Sue Sylvester på rektor Figgins kontor och argumenterar till sin egen fördel. Andra konflikter eller intriger som uppstår i serien är bland annat tonårsgraviditet, biologiska mödrar, homosexualitet, övervikt, religion och minoritetsproblem.

I Sverige sändes den första säsong på TV4 under 2009-2010. Den andra säsongen sändes på TV11 under 2011.
Glee belönades med en Golden Globe i kategorin Bästa komedi- eller musikal-TV-serie 2010.