Hem / TV-serier / Grannar
Grannar

Grannar(1985)

Grannar är en australisk såpopera som skapades av Reg Watson 1985. Tittaren får följa livet på Ramsay Street i förorten Erinsborough.

Serien var under de tidiga åren mer inriktad på traditionella familjeproblem, kryddat med en hel del “snäll” humor. Allt efter att åren har gått har serien fått en mer dramatisk ton. TV3 visade serien till och med avsnitt 1950 (serien blev för dyr att köpa in) och svenska tittare fick ett abrupt slut i handlingen.

2007 bestämdes, efter dalande tittarsiffror, att serien skulle göras om. 2005 till 2007 hade varit något av de mest dramatiska i seriens historia med en spektakulär flygkrasch, karaktärer med psykotiska drag och mord. Framöver har utlovats färre sensationalistiska historier, till förmån för mer familjerelaterade och humoristiska.

I samband med att serien gjordes om, och en ny familj introducerades i handlingen, så blev fler tv-kanaler intresserade av att köpa in serien igen, däribland svenska TV4. Dock visas inte serien för närvarande.

Skådespelare som gjort karriär utanför serien och Australiens gränser är bl.a Kylie Minogue, Jason Donovan, Natalie Imbruglia, Guy Pearce, Alan Dale och Jesse Spencer.