Hem / TV-serier / Hellsing
Hellsing

Hellsing(2001)

Hellsing är en japansk manga och anime som handlar om Hellsing, en organisation, som arbetar med att utplåna alla vampyrer.
De två första böckerna av mangan Hellsing adapterades till en anime i 13 avsnitt med början 2001. Hirano har uttryckt sitt missnöje över att manuset till animen inte följer handlingen i serien tillräckligt noga. Därför produceras animen Hellsing OVA nu, som ska följa mangan trognare än serien innan. Än så länge finns 10 avsnitt ute av Hellsing OVA, det så kallade Hellsing Ultimate.

Hellsing handlar om en organisation i England med namnet Hellsing, efter grundaren (Abraham van Helsing, mannen som besegrade Dracula), och hans ättling Integra Hellsing som nu styr organisationen. Dessa har till uppgift att ta kål på vampyrer och likätare eller ghouls som de kallas på engelska, och de har hjälp av Integras trogne tjänare Alucard som är den sista av de riktiga vampyrerna och mycket stark. Dessa vampyrer har ett väldigt sug efter att få bort Hellsing-organisationen eftersom den riskerar deras plats på jorden.

I början av serien ger Alucard polisen Seras Victoria ett val: att dö eller att leva som en vampyr. Senare element i handlingen inkluderar nazistvampyrer från andra världskriget som vill ta över världen samtidigt som det är krig mellan katoliker och protestanter. Hellsing är en mycket mörk och melankolisk anime som tar dig in i både katolikernas, protestanternas, nazisternas och vampyrernas värld. Rivalerna till Hellsing är Iscariot som är också är en vampyrbekämpande organisation vars ledare är Enrico Maxwell en präst som hatar protestanter och avskyr Alucard och Integra och han har själv en egen tjänare som dräper vampyrer och det är fader Alexander Anderson, en mycket stark människa som har en unik förmåga och det är om han förlorar en kroppsdel kan,det växa ut en ny igen.

Den andra rivalen(som också är Iscariots fiende)är Millennium “Letze Battalion” som är nazistvampyrer från andra världskriget, vars ledare är den sadistiske och sinnes sjuke Majoren( hans namn blir aldrig nämnt). Majorens plan går ut på att starta ett krig som ska vara i tusen år, och han har knappast några motiv varför han vill kriga, han gör det bara för att ha “kul”. Majoren själv erkänner att han inte bryr sig om om han vinner eller förlorar så länge han får kriga, han njuter av att både vinna och att förlora. Till Millenniums förfogande står den siste varulven som endast kallas för Kapten, Rip Van Winkle som kan styra sina kulor och på så vis döda flera fiender med en enda kula och varkatten Schrödinger. Schrödinger kan så länge han kan känna igen sig själv dyka upp vart han vill och inte dö. Schrödinger har en sextonårings kropp och är fd medlem av Hitler Jugend.

När Seras Victoria blir vampyr är hon inte riktigt starkt än, på grund av att hon inte dricker blod och anledningen är just att hon försöker vara mänsklig och accepterar inte att hon är vampyr, men senare i serien så blir hon en fullvärdig vampyr. Hellsings agenter är Alucard, Integra, Seras, och deras butler Walter C Dornez som vars hemliga vapen är trådar som kan skära genom allt och var med i andra världskriget 1944 i Polen Warszawa och hjälpte alucard(under den tiden hade han förvandlat sig till en flicka)att förstöra vampyrprojektet som nazisterna ville använda för att vinna kriget. Projektet förstördes och Majoren och hans tusen Waffen SS vampyrer lyckades klara sig undan och försvann med deras zeppelinare till Sydamerika. Senare efter Valentine brödernas massaker mot Hellsings huvudbas med en armé av ghouls, anställer Hellsing Wild Geese mercenaires, ett kompani med legoknektar som leds av den svensk franske kapten Pip Bernadotte.

I slutet på serien lurar Millennium bort Alucard till ett skepp mitt ute i havet där Rip Van Winkle försöker döda honom men blir istället absorberad av Alucard. Det visar sig att Millennium egentligen ville lura bort Alucard från London så Letze Battalion kunde massakrera London. Hellsings högkvarter blir attackerat av Millenniums vampyrer och Pip Bernadotte blir dödad när en av Millenniums befälhavare när han försöker rädda Seras som han är kär i. Seras suger i sig Pips blod (vilket gör att de kan vara tillsammans för alltid) och dödar alla Milleniums vampyrer i högkvarteret och räddar den handfull av legosoldaterna som ännu lever. Iscariot attackerar London med sin egen armé av vampyrdräpare och en stortslag bryter ut mellan dem och Millennium. Enrico Maxwell börjar döda de londonbor som ännu lever vilket fader Alxander tycker är fel. Alucard återvänder till London och släpper lös en arme av alla de liv han sugit i sig, bland annat Rip Van Winkle, som spetsar alla vampyrerna och den katolska armén på pålar. Fader Alexander kastar ner Enrico till Alucards armé och låter honom bli spetsad. Sedan slåss han med Alucard, men förlorar. Alucard anser sig ha vunnit och börjar suga i sig blodet från de miljoner människor som dött i London.

Schrödinger skär av sig huvudet och låter Alucard suga i sig hans blod. När Alucard gör det börjar han försvinna och löses till sist upp i tomma intet. Majoren förklarar att genom att suga i sig Schrödingers blod har Alucard också sugit i sig han krafter, men eftersom Alucard har miljoner liv i sig kan Schrödinger inte känna igen sig själv bland dem och det kan inte heller Alucard som fått Schrödingers krafter. Det visar sig att allt Majoren gjort var för att leda Alucard i en fälla och förvandla honom till “ett par påhittade siffror”. Alla Majorens tjänare är döda, men han har ändå vunnit. Integra skjuter i vrede honom i huvudet. Men majoren skjuter även mot henne samma sekund, och Integra träffas i vänstra ögat.