Hem / TV-serier / Last Resort

Last Resort(2012)

Last Resort är en amerikansk militär drama TV-serie skapad av Shawn Ryan och Karl Gajdusek för ABC och producerad av Sony Pictures Television. Den började sändas den 27 september 2012.

Serien handlar om den deserterade besättningen på en amerikansk missil ubåt, den fiktiva USS Colorado, som tar emot en order att avfyra nukleära missiler mot Pakistan. När kapten Marcus Chaplin (Andre Braugher) ber om bekräftelse, blir han fråntagen befälet. Hans andreman, Örlogskapten Sam Kendal (Scott Speedman), men även han tvekar och fartyget blir beskjuten av USS Illinois och två nukleära missiler avfyras mot Pakistan.

De har insett att de har förklarats vara fiender till sitt eget land , och söker skydd på ön Sainte Marina (en fiktiv fransk ö som ligger i Indiska oceanen). Där de tar kontroll över en NATO baserad kommunikations anläggning och förkunnar en 200 mil säkerhetszon runt ön. När bombplan skickas till attackera ubåten och ön avfyrar kapten Chaplin en kärn-missil mot USA för att visa att han menar allvar.

Nu måste besättningen hitta ett sätt att bevisa sin oskuld och ta reda på vem som motarbetat dem så de kan återvända hem.