Hem / TV-serier / Medium
Medium

Medium(2005 - 2011)

Medium är en amerikansk drama tv-serie om en kvinna (spelad av Patricia Arquette) som arbetar som researcher i kraft av sina förmågor som medium för distriktsåklagaren i Phoenix, Arizona. Serien är baserad på verklighetens Allison DuBois, som säger sig ha arbetat med kriminalfall tillsammans med polisen.

TV-serien skapades av Glenn Gordon Caron och producerades av Picturemaker Productions och Grammnet Productions i samarbete med CBS Paramount Television.

Allison DuBois (Patricia Arquette) är en viljestark trebarnsmamma, en hängiven hustru och juridikstudent, som börjar misstänka att hon kan tala med döda människor, se framtiden i sina drömmar, och läsa människors tankar. Skrämd av insikten, och oroad för sitt psykiska tillstånd, vänder hon sig till sin man Joe (Jake Weber) för stöd. Joe, som arbetar som rymdingenjör, börjar snart – trots sitt mycket rationella tankesätt – tro på att det hans fru berättar faktiskt är sant. Det börjar med att Allison får en mycket detaljrik dröm om ett mord i Texas – en dröm som visar sig vara helt sann.

Den stora utmaningen blir nu för Allison att övertyga sin chef, distriktsåklagare Manuel Devalos (Miguel Sandoval) – samt andra tvivlande inom rättsväsendet – om att hennes psykiska förmågor kan ge polisen övertaget när det gäller att lösa våldsamma och hemska brott, vars hemligheter oftast gömmer sig med de som blivit begravda. Information om vissa nyckelpersoner kommer i väldigt kryptisk form till Allison i hennes drömmar eller visioner, och oftast är saker inte riktigt vad de ser ut att vara.

Alla Allisons tre döttrar verkar ha ärvt moderns gåva; både Ariel (Sofia Vassilieva) och Bridgette (Maria Lark) får då och då visioner eller drömmar – och dessa kommer oftast till dem då deras mamma famlar i mörkret efter svar på sina egna drömmar. I säsong 3 visar det sig att även makarna DuBois yngsta dotter, Marie (Madison och Miranda Carabello), verkar vara begåvad med paranormala förmågor. Just nu är dock hennes enda förmåga att kunna se på en TV-kanal som familjen inte abonnerar på. Bridgette verkar aldrig besvärad över sina förmågor, medan Ariel oftast har det jobbigare när det gäller att handskas med en gåva som hon vet väldigt lite om.

Allisons yngre halvbror, Michael ”Lucky”, har även han ”familje-gåvan”, men gillar inte att bejaka den, eftersom den oftast verkar ge honom problem.

Allison arbetar ofta tillsammans med kriminalinspektör Lee Scanlon (David Cubitt), som till en början inte trodde på hennes förmågor. Allison bryter ofta mot lagar och regler när hon är fast besluten att stoppa ett brott som hon haft en vision/dröm om från att inträffa. Hon har även ibland hjälp en viss kapten Kenneth Push (Arliss Howard) från Texas Rangers när han behövt. Han var också den första inom rättsväsendet som hon anförtrodde sin hemlighet.

På webben