Hem / TV-serier / Mitt liv som död
Dead Like Me

Mitt liv som död(2003 - 2004)

Mitt liv som död (originaltitel: Dead like me) är en amerikansk TV-serie från 2003-2004.

Serien handlar om en grupp liemän i en stad som kan vara Seattle, Washington (även om den exakta platsen inte klargjorts i serien, serien spelas egentligen in i Vancouver, British Columbia). Liemännen flyttar själarna från folk precis innan de dör och eskorterar dem sedan tills de kan gå vidare. Historien berättas genom den nyblivna liemannen George Lass ögon. Hon är arton år gammal och blev lieman vid sin död. Utmärkande för serien är dess mix av komedi och drama såväl som den udda grundhistorien.

I USA visades seriens första avsnitt den 27 juni 2003 på kanalen Showtime, och den andra säsongen började sändas sommaren 2004. I Frankrike sändes det första avsnittet den 14 februari 2004 på kanalen Jimmy, och i Sverige visades det första avsnittet på SVT1 den 2 september samma år.

Två säsonger om sammanlagt 29 avsnitt har producerats. Hur det blir med en tredje säsong är osäkert, då Showtime inte velat sända ytterligare en. Produktionsbolaget MGM har fört samtal med The WB, men en del tyder på att det inte blir någon fortsättning på serien. Den 17 februari 2009 släpptes Dead like me: Life after death, en direkt-till-DVD film baserad på TV-serien.