Hem / TV-serier / One Piece
One Piece

One Piece(1999)

One Piece är en manga ritad av Eiichiro Oda, som påbörjade serien i tidningen Weekly Shonen Jump år 1997. För närvarande har 64 volymer släppts i ursprungslandet Japan, varav 60 har översatts till svenska. I Sverige ges mangan ut av Bonnier Carlsen.

“One Piece” utspelar sig i en fiktiv värld, i en tid då pirater härskar på haven. Världshavet är indelat i fyra delar: Norrblå, Söderblå, Österblå och Västerblå. Dessa fyra hav skiljs åt av kontinenten Röda Bandet och den storslagna farleden Storleden, (Grand Line).

När mannen kallad kungen av pirater, Gol D. Roger, avrättas startar en jakt på den stora skatt han lämnat efter sig. Denna skatt kallas One Piece och den sägs finnas vid slutet av Storleden, en havsled som bildar en cirkel runt världen.

Många år senare har en piratklan, ledd av Shanks den rödhårige, slagit sig ner i den lilla byn Kvarnbyn i Österblå. Bypojken Ruffy (alternativt Luffy i japanska originalet och engelska översättningen) vill bli kungen av pirater. Han beundrar Shanks, som vid ett tillfälle räddade hans liv, och har som mål att en dag överträffa honom. Shanks överlämnar då sin hatt till Ruffy och ber honom att han ska lämna tillbaka den först när hans mål har uppnåtts.

I One Piece-världen finns det många så kallade djävulsfrukter, som ger den som äter dem övernaturliga krafter, till priset av att man förlorar förmågan att simma. Tar man två djävulsfrukter så kommer djävulen att ta en, därför heter de djävulsfrukter. Ruffy äter en djävulsfrukt som gör att hans kropp blir elastisk som om den vore av gummi.