Hem / TV-serier / Revolution
Revolution

Revolution(2012)

Revolution är en amerikansk postapokalyptisk TV-serie skapad av Eric Kripke. Det produceras av JJ Abrams “Bad Robot Productions för NBC-Network. Serien började sändas i USA den 17 september 2012. Filmregissör Jon Favreau regisserade pilotavsnittet. Den 2 oktober 2012 beställde NBC en full säsong bestående av 22 avsnitt.

Revolutionen sker i en postapokalyptisk dystopisk framtid. Femton år tidigare, har ett okänt fenomen stängt av all teknik som är beroende av el på planeten, allt från datorer och elektronik till bilmotorer, jetmotorer och batterier.

Människorna är nu tvungna att anpassa sig till en värld utan fungerande teknik. På grund av regeringars kollaps och kaos i samhället styrs många områden av krigsherrar och milisgrupper.

Serien fokuserar på Matheson familjen, som har en speciell anordning som är nyckeln till inte bara kan hjälpa dem att ta reda på vad som hände för femton år sedan, men också ett sätt att vända dess effekter. De måste dock undkomma Sebastian Monroe, General av Monroe milisen och president i Monroe republiken som vill ha den makten för sig själv för att erövra det forna USA.