Hem / TV-serier / Rurouni Kenshin
Rurouni Kenshin

Rurouni Kenshin(1996 - 1998)

Rurouni Kenshin är en manga av Nobuhiro Watsuki. Rurouni Kenshin utspelas i början av Meiji-perioden (1868-1912) och är väldigt god knuten till verklighetens Japan i det stora hela, även om händelserna i figurernas liv inte har inträffat på riktigt. Rurouni Kenshin handlar om Himura Kenshin som är den fruktade patrioten och svärdsmannen Hitokiri Battousai. Kenshin har slutat att strida och lever ett fridfullt liv som vagabond. Men han har fortfarande ett svärd till hands om han skulle behöva det. Det speciella med hans svärd är att det är en sakabato (ett svärd med eggen på “fel” sida).

Himura Kenshin Under Tokugawa-periodens sista år var Kenshin den mest fruktade mördaren på revolutionens sida, men under det stora slaget som ledde till Tokugawa-shogunatets fall, försvann han spårlöst. Efter Meiji-restorationen 1868 vandrade han runt i Japan som en anonym vagabond i tio år. När han träffar Kaoru tar hans liv en ny vändning, han slår sig ner och börjar åter bry sig om sina medmänniskor. Kenshin är en mästare på Hiten Mitsurugi Ryu, en svärdsskola som specialiserat sig på blixtsnabba hugg som dödar omedelbart. Det var så han fick namnet Battousai, “mästare på att dra sitt svärd”. Men han har insett sina misstag och givit upp dödandet. Han har bytt sitt svärd mot en Sakabatou, ett svärd med eggen på baksidan. På så sätt kan han fortfarande använda sina gamla tekniker, utan att döda.

Kamiya Kaoru När hennes far dog i kriget blev hon ensam ansvarig för familje-dojon. Hon är den första som känner igen Himura som Hitokiri Battousai. Hennes rena hjärta och ömhet övertalar Kenshin att stanna för att bo i dojon. Med tiden kommer de allt närmare varandra, men Kaoru vill inte visa för Kenshin att hon börjar gilla honom. Alla som känner henne kommer snart underfund med två saker. Hennes humör och hennes matlagning.

Sagara Sanosuke En före detta Sekihô medlem i armén. Efter det att Sekihô armén upplöstes levde han som en kämpe mot betalning under den perioden var han känd som “Zanza”. Namnet Zanza fick han som ett resultat av att han använde ett vapen kallat: “Zanbatô”. Ett vapen som anses vara den största typen av svärd. Sanosuke är ofantligt stark, han är så stark så att han kan besegra en motståndare genom att knäppa till honom med ett finger. Han är duktig på att slåss och då speciellt hans obeväpnade slag, men hans försvar är svagt. Sanosuke bryr sig inte om att försvara sig utan fokuserar enbart på att anfalla. Anledningen till att han kan göra det är att han har en övermänsklig tålighet mot smärta och fysiska skador.

Myojin Yahiko Kenshin och Kaoru träffade Yahiko när de skulle besöka en av granndojorna. Han är en pojke som drömmer om att bli en samuraj precis som hans far före honom. När Yahiko för första gången träffar Kenshin och Kaoru står han under den japanska yakuzan och måste stjäla från andra för att kunna visa trohet till sin herre. Kenshin tyckte vid första anblicken att pojken hade stor potential, när sedan yakuzan skulle straffa Yahiko för att han inte fullföljde deras order kommer Kenshin till hans undsättning och befriar honom från sina kriminella bojor. Efter sin befrielse slår sig Yahiko ner i Kamiyas dojo som en lärjunge till familjens kampkonst med Kaoru som läromästare.

Takani Megumi Takani Megumi kommer från Takani familjen som är kända på att vara väldigt bra på medicin. Hon är dessutom bra på medicin själv. Takani Megumi har blivit såld av sin familj som inte behövde henne eller inte hade råd att ha henne som liten. Hon blev såld till en girig affärsman som får henne att göra droger som han sedan säljer. När Kenshin och Kaoru får reda på detta kommer de snart till slottet där affärsmannen bor, och tar sedan Takani, som de mött förr, med hem. Hon hjälper sedan Kenshin och Kaoru genom att behandla de skadade under uppgragen med olika kurer.