Hem / TV-serier / Sabrina – Tonårshäxan
Sabrina

Sabrina – Tonårshäxan(1996 - 2003)

Sabrina tonårshäxan är en amerikansk TV-serie med Melissa Joan Hart i huvudrollen. De fyra första säsongerna sändes i ABC mellan 27 september 1996 och 5 maj år 2000, de tre sista säsongerna i The WB Television Network från den 22 september år 2000 till den 24 april 2003.

Sabrina Spellman (Melissa Joan Hart) har flyttat in hos sina fastrar, Hilda (Caroline Rhea) och Zelda (Beth Broderick). Där ska hon lära sig om magin som hon har fått från sin far. I familjen ingår också den svarta katten Salem Saberhagen, som egentligen också är en trollkarl men som har blivit förvandlad till katt som straff för att han försökte erövra världen. På dagarna går Sabrina i en helt vanlig skola och har normala tonårsproblem, något som inte alltid blir lättare bara för att man kan åtgärda vissa saker med hjälp av magi.

Totalt blev det sju säsonger och 163 avsnitt. Serien har sänts i över 30 länder.

Figuren Sabrina Spellman var från början en bifigur i den tecknade serien Acke men fick sedan en egen serie med samma namn, Sabrina tonårshäxan. Under 1970-talet gjordes också en tecknad TV-serie i USA och det har också skrivits ungdomsromaner om henne.