Hem / TV-serier / Samurai Jack
Samurai Jack

Samurai Jack(2001 - 2004)

Samurai Jack är en amerikansk animerad serie i 52 avsnitt som skapats av Genndy Tartakovsky och ursprungligen sändes på Cartoon Network och Toonami fra 2001 till 2004.

I synnerhet, uppmärksammats genom sin mycket detaljerade och ovanliga animation och för sina filmiska stil och tempo. Flera avsnitt är helt eller delvis utan ord, medan i sin tur använt sig av effekter. Inspirationen kommer från många olika platser, och ofta varierar både stil och tema från en del till en annan. Serien har sänts av den danske tal på Cartoon Network.

Serien följer “Jack”, en bra och skicklig samuraj som försökte döda den onda Aku, men detta kastades långt in i framtiden, där akustiska onda härskare. Här Jack försöker – förgäves – att hitta ett sätt att komma tillbaka på utan måste hela tiden kämpa mot både Aku, hans hantlangare och andra onda människor. Många av spelen i serien speglar samuraj filmer, men när Jack oftast slåss robotar, monster och utomjordingar, de aldrig blodiga.

Produktionen av serien avslutades 2004, men officiellt är det inte över. Däremot har Tartakovsky meddelat planer på att göra en film, men den har ännu inte genomförts i praktiken.
Av Emmy Award 2005, serien nominerad i sex kategorier och vunnit priser i fyra, främst för enastående individuella prestationer i animation.

På webben